Campania Școala Ecoterrienilor își propune să contribuie la creșterea unei generații responsabile, prin activități de educație ecologică și de colectare de deșeuri de echipamente electrice și electronice, becuri și neoane și deșeuri de baterii și acumulatori.

Protecția mediului și colectarea separată, în centrul campaniei

Campania, care se va desfășura până în 15 iunie 2022, are drept obiectiv conștientizarea elevilor asupra importanței protecției mediului și a colectării separate de deșeuri electrice, electronice, de surse de lumină și baterii.

“Prin proiectul Școala Ecoterrienilor dorim să contribuim la educația pentru mediu a tinerei generații. Activitățile campaniei sunt gândite pentru a aduce în atenția elevilor probleme curente, precum poluarea, încălzirea globală si schimbările climatice, dar și importanța colectării separate a tuturor deșeurilor și, în special, a deșeurilor electrice și electronice și a bateriilor”, declară Valentin Negoiță – președinte ECOTIC.

Conștientizare și colectare

ECOTIC și ECOTIC BAT invită școlile să participe la noua campanie națională de conștientizare și colectare a echipamentelor electrice si a bateriilor uzate. Aceasta se axează pe două direcții principale: cea de conștientizare, în care școlile participante vor implementa activități de educație ecologică, respectiv cea de colectare de deșeuri de echipamente electrice și electronice, becuri și neoane și deșeuri de baterii și acumulatori.

Școlile din campanie vor primi un set de materiale de eco-informare și educare și un set de recipiente în care vor putea colecta deșeuri de echipamente electrice si electronice, corpuri de iluminat și deșeuri de baterii și acumulatori. Activitățile se vor desfășura concomitent cu lecțiile învățate la clasă, putând fi realizate online sau față în față, în funcție de contextul în care se regăsește școala.

Înscrieri, până în 19 noiembrie

Fiecare școală care va realiza lecțiile și activitățile practice va primi un voucher cadou. Școlile care vor colecta deșeuri electrice și electronice sau deșeuri de baterii vor primi, de asemenea, vouchere cadou în funcție de cantitatea colectată.

În această a patra ediție a campaniei Școala Ecoterrienilor, școlile sunt invitate să se înscrie până în 19 noiembrie.

Înscrierea se poate face accesând formularul dedicat de aici.

Sursă informații și foto: ECOTIC

 

CITEȘTE ȘI:
Concurs de benzi desenate ”SOS Mediul înconjurător”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.