O licitație de curiozități tehnice este organizată în 25 martie de Galeriile Artmark. Printre comorile propuse se numără inclusiv un elegant Maserati care i-a aparținut cândva lui Sir Elton John…

”Machine Age” este licitația de curiozități tehnice organizată joi, 25 martie, de Galeriile Artmark. ”Surprinde istoria clipei și descoperă o colecție de comori, utile și celebre acum câteva decenii – impresionante mașini de scris, camere de fotografiat sau de filmat care au surprins importante momente ale vremii, celebra mașină de criptat «Enigma», o piesă istorică Steinway sau chiar un elegant Maserati care a aparținut lui Sir Elton John. Curiozitățile trecutului așteaptă să-și dezvăluie povestea alături de o selecție de jocuri nobile sau de noroc, dar și de jocuri electronice care au aparținut importantelor figuri ale vremii, la butoanele cărora își petreceau timpul liber”, cam așa sună invitația organizatorilor.

Să ne uităm puțin mai atent la mașina lui Sir Elton John. Un Maserati Spyder biturbo convertible din 1988. Modelul a concurat la Campionatul Britanic de autoturisme de la sfârșitul anilor 1980, Campionatul European de autoturisme și Campionatul Mondial de autoturisme din 1987. Versiunea Spyder a fost introdusă la Salonul Auto de la Torino în 1984 și a fost proiectată și construită de compania de designerii de talie mondială, Zagato. În total, 3.076 de exemplare au fost construite pe o perioadă de zece ani, stabilind un record de producție pentru Maserati Spyder. Pentru designul interior, Sir Elton John a cerut ca scaunele să fie tapițate cu piele albă și marginile cusute roșii.

Mai multe despre evenimentul ”Machine Age” găsiți aici.

Sursă informații și foto: Galeriile Artmark

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.