Concursul ”ImagineEU” îi invită pe elevii din ultimii doi ani de liceu, sub supravegherea unui profesor, să creeze și să partajeze un scurt videoclip despre o idee concretă pe care o au și care ar putea îmbunătăți viața comunităților din care fac parte și să propună acțiuni pe care ar dori să le întreprindă Uniunea Europeană. Videoclipul ar trebui să abordeze un subiect care se încadrează în unul dintre domeniile de competență ale Uniunii Europene, iar acțiunea propusă ar trebui să fie relevantă pentru toate țările UE.

Acest concurs se bazează pe conceptul de inițiativă cetățenească europeană, un instrument important al democrației participative în UE, care le permite cetățenilor să participe activ la procesul de elaborare a politicilor UE.

Participarea se face în echipă, sub supravegherea unui profesor. Echipa este de până la șapte participanți. Formularele de candidatură trebuie depuse până în 13 decembrie. Votul publicului are loc până în 28 ianuarie. Câștigătorii vor fi anunțați până în 20 februarie.
Cele trei echipe câștigătoare vor beneficia de o excursie de studiu la Bruxelles, în perioada 21-23 martie 2024.

Concursul este organizat de Secretariatul General al Comisiei Europene.

Regulamentul, aici.

Sursă foto: Facebook / Spaţiul Public European

CITEȘTE ȘI:
”Vreau să povestesc” – o provocare pentru elevi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.