Aria ninsorilor se va extinde treptat de la orele serii dinspre regiunile nord-vestice și va cuprinde cea mai mare parte a țării, anunță Administrația Națională de Meteorologie. Local se va depune strat nou de zăpadă, care va fi mai consistent în zonele montane. Prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20-30 l/mp, cu precădere în jumătatea vestică a țării. Vântul va prezenta local și temporar intensificări, cu viteze în medie de 50-60 km/h în majoritatea zonelor. La munte, cu rafale de 65-75 km/h. Vor fi perioade în care intensificările de vânt se vor asocia cu ninsoare.

Un cod galben a emis Administrația Națională de Meteorologie, privind ninsori însemnate cantitativ și viscol la munte. Intră în vigoare în această seară (ora 20.00) și rămâne valabil până în 5 februarie (ora 18.00). În intervalul menționat, temporar va ninge și vor fi perioade în care vântul va prezenta intensificări cu rafale de 50-70 km/h. La altitudini de peste 1800 m, vântul va depăși 80-90 km/h, astfel încât va fi viscol și vizibilitate scăzută. În vestul Carpaților Meridionali se vor acumula peste 30-40 l/mp și se va depune strat consistent de zăpadă.

De duminică (5 februarie), vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice.

Sursă informații și foto hartă: Administrația Națională de Meteorologie

CITEȘTE ȘI:
Vremea în Maramureș până în 12 februarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.