Băimăreanca Narcisa Suciu este invitata lui Mircea Dinescu la „Politică şi delicateţuri” duminică, 12 ianuarie. „Întotdeauna am visat să iau masa cu o finlandeză şi, iată, mi s-a îndeplinit visul, chiar dacă finlandeza e născută prin Ardeal”, mărturisește Mircea Dinescu.

De zece ani, cântăreaţa Narcisa Suciu locuieşte împreună cu familia în Finlanda, dar a venit în ţară de sărbătorile de iarnă, ocazie cu care a acceptat şi invitaţia lui Mircea Dinescu. ”Mândru nevoie mare de noua sa descoperire – puiul bio dependent de iarbă şi grăunţe – poetul îl scaldă în zeamă de portocală şi îl aşază pe un pătuţ de mazăre. Nici mazărea nu e una oarecare, este preparată tot după o reţetă inventată de Dinescu, la tigaie, fără apă, ci doar cu ulei, roşii şi ghimbir confiat”, anunță Televiziunea Română.

Pricepută într-ale bucătăriei, Narcisa îi povesteşte gazdei sale despre ce găteşte în Finlanda, despre ingredientele specifice locului şi tradiţiile culinare din zona în care locuieşte. „Cu Narcisa am avut o revelaţie, pentru că poetul meu preferat este Ion Barbu, marele matematician şi poet genial şi chiar m-a obsedat poezia lui cu Riga Crypto şi Lapona Enigel! În plus, întotdeauna am visat să iau masa cu o finlandeză şi iată, mi s-a îndeplinit visul, chiar dacă finlandeza e născută prin Ardeal”, glumeşte Dinescu.

În emisiune, cei doi savurează un pahar de vin, gustă din mâncarea proaspăt gătită şi, din când în când, se opresc să îl asculte pe Gogu Iancu de la Poiana Mare.

Emisiunea poate fi văzută duminică, 12 ianuarie, de la ora 14.30, la TVR 1, TVR 1 HD şi online, pe TVR+.

Sursă informații și foto: tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.