Inforadar – Portalul Știrilor Corecte, platforma Ministerului Apărării Naționale dedicată contracarării știrilor false, a fost lansată azi, 30 octombrie, cu ocazia sărbătoririi a 27 de ani de la înființarea Direcției informare și relații publice a MApN.

”Platforma Inforadar este un portal dedicat atât știrilor corecte, cât și un instrument de educare pentru fiecare, în calitate de consumatori de informație, fie prin intermediul presei, fie direct din mediul online”, a declarat colonelul Constantin Spînu – șeful Direcției informare și relații publice a MApN.

Portalul, disponibil aici, include un set de teme din domeniul apărării aflate pe agenda publică ce necesită un plus de clarificări, rubrici de educare media, sfaturi practice pentru verificarea știrilor, precum și o secțiune de studii și articole dedicată aprofundării conceptului de știri false asociate fenomenului dezinformării.

”Inforadar va creşte în timp, pe măsură ce vom identifica noi şi noi teme pe care să setăm tonul conversaţiei pe baza unor informaţii oficiale, corecte şi verificabile, precum şi subiecte noi pe care să le abordăm, să le explicăm şi să le dezbatem din domeniul atât de vast al luptei cu dezinformarea din spaţiul informaţional”, se arată pe noul portal.

În 30 octombrie 1993, în baza Ordinului general al ministrului Apărării şi a Ordinului Marelui Stat Major, s-a înființat Direcţia de Informare şi Relaţii Publice a Armatei (DIRPA), iar în perioada 30 aprilie 1997 – 20 februarie 2007 a purtat denumirea de Direcţia Relaţii Publice (DRP). Începând cu 20 februarie 2007, denumirea structurii este Direcţia informare şi relaţii publice (DIRP).

Sursă informații și foto: Ministerul Apărării Naționale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.