”Respiră ca un ursuleț” și ”Liniștit ca un Panda” sunt două cărți de mindfulness pentru copii. Cărți care propune ”exerciții de meditație simple, hazlii și captivante” și care sunt în curs de apariție la editura ALL.

”Poate ai auzit adeseori despre mindfulness și ai reținut recomandarea psihologilor și a diverșilor terapeuți și experți de a-l practica, dar nu ai înțeles exact ce presupune… Mindfulnessul reprezintă o formă de meditație în care atenția este îndreptată conștient, cu bunăvoință și cu interes, asupra clipei de față”, conturează introducerea în subiect reprezentanții editurii ALL.

Iar acum, că ai înțeles despre ce este vorba, poate te întrebi la ce ar putea fi folositor. Răspunsul vine schițat din aceeași sursă: ”Meditația practicată cu regularitate crește nivelul de concentrare, diminuează anxietatea și stresul, stimulează imaginația. Mai mult decât atât, asigură un somn mai odihnitor, întărește sistemul imunitar, ameliorează simptomele depresiei, ajută la dezvoltarea unor relații armonioase cu cei din jur și la consolidarea încrederii de sine”.

Și nu doar cei mari pot apela la mindulness. Vestea grozavă este că și copiii se pot bucura de beneficiile sale. ”Copiii de astăzi cresc într-o lume complicată. Sunt și ei angrenați în programul solicitant al fiecărei zile, alături de adulți, iar după vârsta de 6 ani se adaugă presiunea școlii și a temelor. Expunerea la tehnologie îi determină să se simtă înstrăinați de ei înșiși. Nu este de mirare că se pot simți copleșiți de stres și cuprinși de tot felul de anxietăți”, se arată pe site-ul editurii.

Două volume aparținând autoarei Kira Willey sunt în curs de apariție și disponibile pentru precomandă la editura ALL.

Respiră ca un ursuleț” cuprinde 30 de exerciții de concentrare, valabile oricând și oriunde. ”Această carte fermecătoare cuprinde exerciții de meditație simple, hazlii și captivante, menite să îi ajute pe cei mici să se simtă calmi și încrezători, să se concentreze cu ușurință și să se încarce cu energie pozitivă. Atenție, efectele sunt aceleași și pentru adulții care practică mindfulness alături de copiii lor!”, se arată în prezentarea volumului.

Liniștit ca un Panda” propune un alt set de exerciții de meditație concise, cu durata de aproximativ un minut, jucăuș ilustrate și captivant redate, menite să îi ajute pe copii să integreze mindfulness-ul în rutina zilnică. „Imaginați-vă o generație nouă: copii care vor crește având deja puterea de a face față stresului și anxietății, copii capabili să reacționeze cumpănit în situațiile dificile, copii care se cunosc suficient de bine încât să-și gestioneze eficient sentimentele și comportamentul. Ce șansă colosală de a schimba viitorul! Începând din clipa aceasta, puteți contribui la crearea unui astfel de nou viitor”, consideră Kira Willey, citată de site-ul editurii ALL.

Sursă informații și foto: editura ALL

CITEȘTE ȘI:
Prima carte ilustrată de băimăreanca Raluca Fărcaș va fi lansată în Anglia în luna mai

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.