Avem prognoza meteo emisă de Administrația Națională de Meteorologie pentru următoarele patru săptămâni, mai precis până în data de 12 februarie. Ce știm este că pentru Maramureș urmează două săptămâni cu precipitații abundente, cu temperaturi mai mari decât ar fi normal pentru perioada din an în care ne aflăm.

Astfel, în săptămâna 15.01.2024 – 22.01.2024 valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi și el unul excedentar în regiunile vestice, nordvestice și local în cele centrale, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal, posibil ușor deficitar local.

În săptămâna 22.01.2024 – 29.01.2024, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar și ușor deficitare în cele sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale în săptămâna 29.01.2024 – 05.02.2024, în cea mai mare parte a țării, posibil ușor mai ridicate în regiunile sud-vestice. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Nu în ultimul rând, potrivit meteorologilor, săptămâna 05.02.2024 – 12.02.2024 va aduce o medie a valorilor termice care se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.