Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. În această săptămână, ultima a lunii ianuarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de nord-est a teritoriului. Regimul pluviometric, potrivit ANM, va fi local excedentar în extremitatea de nord a țării și apropiat de cel normal în regiunile centrale, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în regiunile sudice.

În săptămâna care urmează (29.01.2024 – 05.02.2024), temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sud-vestice, precum și în extremitatea de nord-est a țării. În continuare cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Pentru săptămâna 05.02.2024 – 12.02.2024, meteorologii prognozează o temperatură medie a aerului care va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice în regiunile sud-vestice, nord-estice și local în cele centrale și nord-vestice. În rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile sudice și sudestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 12.02.2024 – 19.02.2024 mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice în cea mai mare parte a țării, posibil ușor mai ridicate în sud-vestul și în nord-estul teritoriului. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.