”Marca Patrimoniului European – Europa începe aici” este un concurs adresat în mod egal fotografilor amatori și profesioniști, anunță reprezentanții Memorialului Sighet.

”Marca Patrimoniului European – Europa începe aici” este o competiției de fotografie, parte a activităților educaționale și de promovare ale proiectului european EHL@N – o rețea de cooperare între orașe și situri care dețin Marca Patrimoniului European. Memorialul Sighet a primit în 2018 Marca Patrimoniului European și este membru al EHL@N.

”Marca Patrimoniului European (European Heritage Label, EHL) este o inițiativă a Comisiei Europene care își dorește să îmbogățească cunoștințele legate de istoria, patrimoniul și valorile europene comune. Rolul Mărcii este acela de a accentua sentimentul de apartenență la Uniunea Europeană în rândul tuturor cetățenilor europeni, mai ales în cel al tinerilor. Astfel, Marca Patrimoniului European transformă granițele de odinioară în poduri, încurajează dialogul intercultural și oferă un sens apartenenței la o Europă unită”, se arată în comunicatul postat de Memorialul Sighet.

Scopul principal al concursului foto este de a promova valorile fundamentale ale Mărcii Patrimoniului European, valori bazate pe principii precum libertate, democrație, respectarea drepturilor omului, diversitate culturală și ligvistică, toleranță și solidaritate, principii și valori reprezentate de Marca Patrimoniului European și de către siturile care dețin acest prestigios titlu.

Concursul este deschis publicului: cețățeni din toate statele europene pot participa, cu condiția respectării tuturor cerințelor formale și tehnice. La această competiție se pot înscrie atât amatori, cât și fotografi profesioniști.

Fotografiile pot fi înscrise în concurs online până în 14 martie. Fotografiile alese de juriu vor fi anunțate în 9 mai și vor fi prezentate publicului larg. Pentru că publicul va fi cel care va vota pe site-ul proiectului și va desemna câștigătorii în ambele categorii de vârstă (până la 30 de ani inclusiv, respectiv peste 30 de ani). Câstigătorii vor fi recompensați cu câte un premiu constând în suma de 500 EUR.

Organizatorul concursului este consorțiul EHL@N, reprezentat de către liderul acestui proiect, Burghauptmannschaft Österreich – Palatul Imperial Viena și asociația siturilor EHL.

Comunicatul integral postat de Memorialul Sighet este disponibil aici.

Sursă informații: Memorialul Sighet. Sursă foto: Facebook / European Heritage Label

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.