”Salvați Copiii” și Digi România lansează 0800.070.009 – linie telefonică gratuită pentru părinții ai căror copii întâmpină dificultăți emoționale și comportamentale în perioada de izolare socială.

În această perioadă, oricât am dori să ne protejăm de evenimentele care zdruncină ritmul obișnuit al vieții, este imposibil. ”Pe măsură ce răspândirea Covid-19 produce din ce în ce mai multă îngrijorare în rândul nostru, al adulților, este firesc să ne gândim și la felul în care această pandemie poate afecta echilibrul emoțional al copiilor”, se arată în comunicat.

Pentru aceștia, ”Salvați Copiii” și Digi România lansează 0800.070.009 Family Tel, o linie telefonică gratuită, unde părinții și tutorii copiilor pot suna pentru a fi consiliați psihologic și ajutați să gestioneze cât mai bine starea emoțională a copiilor.

O echipă de 16 psihologi ai Organizației Salvați Copiii din Suceava, Iași, Timișoara, Târgu Mureș și București va oferi consiliere și suport psihologic, conform unui protocol specific pentru situațiile generate de criză.

Family Tel 0800.070.009 poate fi apelat gratuit, de luni până vineri, între orele 11.00 -19.00.

Serviciul se adresează cu precădere părinților ai căror copii întâmpină dificultăți emoționale și comportamentale induse de izolarea socială, ca parte a măsurilor de prevenție a răspândirii Covid-19, dar și celorlalți adulți care au nevoie de sprijin emoțional în acest context.

”Adultul trebuie să fie o sursă de siguranță și confort pentru copil. Atât adultul, cât și copilul pot experimenta, în situații de stres ridicat, stări precum: anxietate, neajutorare, furie, rușine/vinovăție, confuzie sau frică. Astfel că, în această perioadă este posibil să trăim mai frecvent aceste emoții negative, percepute neplăcut și stresant. Sunt, de fapt, răspunsuri emoționale pe care oamenii le trăiesc în asemenea situații. Este absolut necesar să normalizăm emoțiile trăite, fără a încerca să minimizăm situația, însă accentul trebuie pus pe aspectele pozitive, care țin de ceea ce poate face fiecare dintre noi, pentru a depăși criza și a-și menține echilibrul emoțional”, a explicat Gabriela Alexandrescu – președinte executiv ”Salvați Copiii” România.

Pentru a veni în sprijinul adulților și al copiilor, ”Salvați Copiii” a creat o secțiune de resurse utile pe site-ul său www.salvaticopiii.ro/coronavirus/resurse-pentru-parinti.

Sursă informații: ”Salvați Copiii” România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.