Ambasada Statelor Unite în România alături de American Councils for International Education și de Ministerul Educației Naționale invită liceenii cu cetățenie română să aplice pentru Bursele Future Leaders Exchange Program (FLEX), ediția 2024/2025.

Programul educațional FLEX, creat de Congresul Statelor Unite în 1992 și finanțat de către Departamentul de Stat al SUA, oferă liceenilor din România ocazia de a studia la un liceu american și de a locui împreună cu o familie americană pe parcursul anului școlar 2024/2025. Competiția este deschisă liceenilor care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: au cetățenie română; sunt născuți între 15 iulie 2006 și 15 iulie 2009; sunt în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a, în anul școlar 2023/2024; studiază engleza în liceu; îndeplinesc criteriile pentru a obține viza SUA și nu au stat în SUA mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani.

Aplicațiile online se vor deschide la începutul lunii august. În acest moment elevii interesați pot completa formularul de pre-înscriere pentru a primi actualizări despre program și a nu rata lansarea înscrierilor oficiale pentru bursa FLEX 2024-2025.

În anul școlar 2023/2024, la nivel global, aproximativ 1000 de liceeni vor învăța în SUA în cadrul Programului FLEX.

Participarea la Programul FLEX, aflat acum în al 8 -lea an de existență în România, este gratuită. La întoarcerea în România, anul de liceu petrecut în SUA poate fi recunoscut și echivalat.

Informații și foto: American Corner Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
„Eu și România”, concurs dedicat copiilor și tinerilor din comunitățile românești de peste hotare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.