Ambasada Statelor Unite în România și American Councils for International Education (Consiliile Americane pentru Educație Internațională) invită liceenii cu cetățenie română să participe la Programul Future Leaders Exchange Program (FLEX) 2022/2023.

Fiecare bursier va locui timp de un an împreună cu o familie americană și va studia la un liceu american, având toate costurile acoperite prin program. La întoarcerea în România, anul de liceu petrecut în SUA poate fi recunoscut și echivalat.

Competiția este deschisă liceenilor care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
• au cetățenie română;
• sunt născuți între 15 iulie 2004 și 15 iulie 2007;
• sunt actualmente în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a;
• studiază engleza în liceu;
• îndeplinesc criteriile pentru a obține viza SUA și nu au stat în SUA mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani.

Aplicațiile online sunt deschise aici până în 15 octombrie 2021.

FLEX este prezent în România pentru al șaptelea an de existență în România. ”În anii de implementare anteriori, FLEX România a oferit bursa către zeci de liceeni români din mai multe județe ale țării, aceștia fiind repartizați la licee din statele Washington, Texas, Colorado, California, Hawai, Iowa și Florida”, se arată în comunicatul American Councils for International Education.

FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992, iar acum se află în cel de-al 29-lea an de existență. Programul presupune parcurgerea unui an școlar întreg în Statele Unite ale Americii de către elevii de liceu interesați care sunt declarați câștigători în urma competiției pentru acordarea bursei. ”Obiectivul programului este să promoveze înțelegerea reciprocă între cetățenii Statelor Unite și ai altor țări, pentru ca liceenii să aibă ocazia de a învăța mai multe despre SUA și de a le face cunoscute americanilor țările lor de origine”, precizează sursa citată.

În anul școlar 2021/2022, la nivel global, aproximativ 900 de liceeni vor învăța în SUA în cadrul Programului FLEX.

Programul educațional FLEX este finanțat de către Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii.

Informații complete despre program sunt disponibile aici.

Sursă informații și foto: American Councils for International Education

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.