Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj este primul aeroport din România și printre primele din Europa unde pasagerii nu mai sunt nevoiți să scoată lichidele și aparatele electronice din bagajele de mână la controlul de securitate. Și asta începând de ieri.

”Această facilitate vine ca urmare a achiziționării echipamentelor de scanare standard C3 cu o capacitate avansată și rapidă de procesare a bagajelor, determinând reducerea timpului de așteptare pentru pasageri la efectuarea controlului de securitate”, se arată în comunicatul Aeroportului Internațional Cluj. Nu este singura noutate anunțată cu acest prilej: ”Totodată au fost achiziționate și echipamente de scanare a bagajelor de cală de tip CTX, cu un nivel superior de detectare a explozibililor”.

Această realizare a fost posibilă în urma cooperării dintre Aeroportul Internațional Cluj, Brigada Antitero din cadrul Serviciului Român de Informații și Autoritatea Aeronautică Civilă Română. Controlul de securitate pe Aeroportul Cluj este efectuat de Brigada Antitero din cadrul SRI.

Cele două tipuri de echipamente de securitate au fost achiziționate cu finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. ”Valoarea totală a celor două proiecte pentru echipamentele de securitate este de 42.395.371,39 de lei, din care 28.164.219,89 sunt fonduri asigurate de Uniunea Europeană, iar 4.307.468,91 de lei sunt de la Bugetul de Stat”, informează sursa citată.

Prin intermediul Programului Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj beneficiază de peste 74 milioane de lei, fonduri nerambursabile.

Comunicatul integral, aici.

Sursă informații și foto: Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.