Instabilitate atmosferică anunță Administrația Națională de Meteorologie în aproape toată țară pentru orele care vor urma. Mai precis de azi, de la ora 10.00, până mâine, la aceeași oră. Interval pentru care au fost emise un cod galben și unul portocaliu.

În Crișana, nord-vestul Transilvaniei și local în Banat, Maramureș, Muntenia și Moldova, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50-70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20-30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

În Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei și Munteniei, jumătatea de nord a Moldovei și local în Banat și în Maramureș, vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii, cu viteze la rafală în general de 70-90 km/h, descărcări electrice și grindină. Pentru intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25-40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50-70 l/mp.

Sursă informații și foto hartă: Administrația Națională de Meteorologie

CITEȘTE ȘI:
Vremea în Maramureș până în 14 iulie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.