A fost lansată campania internațională ”Vinde în Siguranță!”, inițiată de Centrul European de Criminalitate Cibernetică (EC3) al EUROPOL și Merchant Risk Council, la care s-a alăturat inclusiv Poliția Română, informează Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș.

Din faptul că viața noastră este tot mai mult conectată la lumea virtuală (în care accesul este liber oricui), de aici derivă nevoia de informare a cetățenilor cu privire la diferite aspecte privind spațiul virtual, astfel încât să fie prevenită victimizarea, iar infracționalitatea redusă.

Astfel a fost demarată Campania internațională ”Vinde În Siguranță!”, inițiată de Centrul European de Criminalitate Cibernetică (EC3) al EUROPOL și Merchant Risk Council, la care s-au alăturat agențiile de aplicare a legii din 16 țări, printre care și Poliția Română.

Campania se desfășoară sub egida eComm2020 și se adresează în mod special comercianților on-line. ”Pentru că așa cum un cumpărător care achiziționează bunuri din magazinele online poate fi înșelat, tot așa și un vânzător poate fi înșelat”, precizează Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș.

Scopul campaniei este informarea comercianților online cu privire la măsurile de siguranță pe care le pot lua pentru a-și proteja afacerea și clienții împotriva fraudelor.

Iată câteva măsuri de care trebuie să ții cont pentru ca afacerea ta să fie în siguranță:
1. Cunoaște-ți produsul! Unele produse sunt mai riscante la vânzare decât altele.
2. Cunoaște-ți clienții! Există instrumente disponibile pentru a afla dacă clienții tăi sunt autentici sau nu. Fii la curent cu evoluția modalităților de fraudare.
3. Cere acordul clienților în mod explicit pentru prelucrarea datelor cu caracter personal! Fii transparent în legătură cu datele personale colectate și cum sunt acestea folosite.
4. Stabilește un mijloc de plată sigur! Procesatorul tău de plăți te poate sfătui asupra mijloacelor de plată sigure existente pentru evitarea fraudelor.
5. Utilizează un serviciu de livrare de încredere! Alege o metodă de livrare unde poți fi sigur de manevrarea profesionistă a mărfurilor și gestionarea corectă a disputelor privind livrarea.
6. Cere ajutorul atunci când ai nevoie!

Mai multe informații sunt disponibile aici.

Sursă informații și foto: Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.