Sursă: Aeroclubul Teritorial ”Alexandru Papană” Baia Mare

Cei cu vârste cuprinse între 15 ani împliniţi și 23 de ani neîmpliniți sunt eligibili pentru cursurile subvenționate de pilot planor și parașutist, anunță Aeroclubul Teritorial ”Alexandru Papană” Baia Mare. Cursurile teoretice se vor efectua în sistem hibrid (online și fizic) în perioada februarie – aprilie. Iar modulul practic (de zbor/salt cu paraşuta) va începe în luna mai. Modulul teoretic poate fi început la vârsta de 15 ani, iar cel practic în zbor/salt la minim 16 ani împliniţi.

”Cu toții cunoaștem faptul că omul nu a fost făcut să zboare dar, cu toate acestea, acum mai bine de 133 ani, undeva pe un deal la vest de orașul Postdam, un temerar visător, pe nume Otto Lilienthal, a înfăptuit acest deosebit eveniment, schimbând în întregime cursul istoriei.

133 ani mai târziu, noi, piloții Aeroclubului României, urmașii îndepărtați ai acestui prim temerar, ducem mai departe, prin munca noastră, tradiția și pasiunea pentru zbor și încercăm să o insuflăm, de câte ori avem ocazia, cât mai multor oameni.

În decursul existenței sale din ultimii 100 ani, instituția noastră a pus umărul la scrierea filelor de istorie a aviației românești, cât și la formarea a sute de generații de piloți și parașutiști, pe care îi instruiește și îi susține în perfecționarea zborului.

Din dorința de a atrage cât mai multă lume către acest domeniu al aviației, Aeroclubul României oferă șansa tinerilor pasionați și curioși să descopere aviația, învățându-i să zboare sau să sară cu parașuta în mod gratuit.

În acest fel, instituția noastră reușește să deschidă porțile către această lume complexă și frumoasă a aviației cât mai multor oameni”, se arată într-o postare a Aeroclubului României.

Înscrierile au început și continuă până în 23 februarie. Înscrierile la cursurile subvenționate se vor face online. Pentru obţinerea licenţei de pilot de avion privat sunt disponibile cursuri contra cost.

Toate detaliile, aici.

Sursă: Aeroclubul României, Aeroclubul Teritorial ”Alexandru Papană” Baia Mare

DESCOPERĂ ȘI:
Un Campionat Mondial, 150 de baloane și o băimăreancă | galerie foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.