Lucrare semnată Viorel Grecu, Can Art&Design Festival 2021

Asociația Alucro, organizație care desfășoară în România programul european Every Can Counts, anunță lansarea celei de-a 10-a ediții a Can Art&Design Festival. Un concurs inedit dedicat promovării reciclării creative a dozelor din aluminiu. Artiștii și amatorii din toate categoriile sociale sunt invitați să participe la această manifestare artistică transformând dozele de băutură folosite în opere de artă uimitoare.

Competiția oferă participanților oportunitatea de a-și pune în valoare creativitatea și ingeniozitatea în trei categorii interesante: tablouri M (dimensiuni minime 50 x 70 cm), tablouri XL (dimensiuni minime 80 x 90 cm) și sculpturi sau instalații (dimensiuni minime H 100 cm). Pentru toate cele trei categorii, participanții pot reprezenta o idee proprie sau pot realiza o replică / reinterpretare a unei opere celebre. Materialul esențial folosit în realizare fiind doza din aluminiu.

Termenul limită pentru înscriere este 18 septembrie 2023.

Lucrări câștigătoare Can Art&Design Festival 2022

Juriul, format din specialiști în arte vizuale și acțiuni de mediu, va evalua propunerile pe baza creativității, a tehnicii folosite și a relevanței pentru tema concursului. Câștigătorii vor fi recompensații cu premii în valoare totală de 6000 euro. Precum și prin expunerea lucrărilor în mai multe orașe din România, în cadrul unei expoziții itinerante.

Prin inițiativa Can Art&Design Festival, Asociația Alucro își propune să crească gradul de conștientizare cu privire la importanța reciclării dozelor din aluminiu printr-o platformă inovatoare și captivantă care îmbină conștientizarea de mediu cu expresia artistică.

Mai multe detalii, aici.

Sursă informații și foto: Can Art&Design Festival

CITEȘTE ȘI:
Apariție rară în România | video

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.