Sunt încă deschise candidaturile pentru Premiile Noului Bauhaus european 2023. ”Având în vedere succesul ultimelor două ediții, care au primit peste 3.000 de candidaturi din toate statele membre ale UE, concursul din 2023 va acorda premii pentru 15 inițiative exemplare care stabilesc o legătură între durabilitate, estetică și incluziune – cele trei valori fundamentale ale Noului Bauhaus european”, anunță Comisia Europeană. Candidaturile se primesc până în 31 ianuarie.

Premiile din 2023 vor recompensa proiecte existente, precum și concepte dezvoltate de tinere talente în patru categorii: reconectarea cu natura, redobândirea sentimentului de apartenență, prioritizarea locurilor și a persoanelor care au cea mai mare nevoie, necesitatea unei gândiri pe termen lung care să țină seama de ciclul de viață în ecosistemul industrial. Vor fi aleși 15 câștigători, care vor primi un premiu în valoare de până la 30.000 euro. Precum și un pachet de comunicare pentru a-i ajuta să își dezvolte și să își promoveze în continuare proiectele și conceptele.

Noul Bauhaus european este o inițiativă creativă și interdisciplinară care conectează Pactul verde european la experiențele și la spațiile noastre de viață. Inițiativa îndeamnă toți europenii să își imagineze și să construiască împreună un viitor durabil și favorabil incluziunii, care să fie frumos pentru ochi, minți și suflete. 

Toate detaliile, aici.

Sursă informații și foto: Comisia Europeană

CITEȘTE ȘI:
Înscrieri pentru Premiul Charlemagne

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.