În data de 26 noiembrie la ora 17.12 (ora României) are loc fenomenul de Lună Nouă. Este un nou început care determină influențe în funcție de pozițiile planetelor în zodii în acest moment. Întîlnirea Soarelui cu Luna are loc în primele grade ale zodiei  Săgetător, un simbol care îndeamnă la înțelepciune și cunoaștere. Săgetatorul este reprezentat de centaur, o figură mitologică pe jumătate cal, iar cealaltă jumătate om. Prezența Soarelui în această zodie ne aduce aminte că ființa umană conține și elemente din lumea animală pe care trebuie să le recunoască și să le transforme.

Interes exagerat pentru lucrurile exterioare ființei umane

Toate manifestările care agresează în vreun fel celelalte ființe sau mediul exterior sunt semne care indică nevoie de elevare. Echilibrul apare atunci când gândurile, vorbele și faptele se aliniază unei singure direcții, iar aceasta este orientată spre pace.

Este un moment astral cu puternice referiri la justiția universală, la acele reguli nescrise ale vieții, dar care au fost sesizate dintotdeauna de înțelepții omenirii. Pozițiile planetelor indică faptul că există un interes exagerat pentru lucrurile exterioare ființei umane în defavoarea preocupărilor si investițiilor legate de aspectele intime și cauzale.

Se poate spune că viața socială consumă prea multe resurse, aspect care duce la superficialitate și la îndepărtarea de cauzele reale ale problemelor. Aparențele tind să devină mai importante decît esențele.

Sunt de evitat orice forme de exagerare

Zodia Săgetător fiind asociată cu elementul foc indică nevoia de îndrăzneală și fermitate cu iz justițiar. Sunt de evitat orice forme de exagerare deoarece în acest mod se pot pierde valorile dobândite până acum.

Calitatea comunicării este dată de planeta Mercur în tranzit prin zodia Scorpion și se pare că există înclinatia de a exprima într-o manieră sarcastică și crudă nemulțumirile din trecut. Este nevoie de o minimă educație spirituală pentru a înțelege că universul ne va răspunde în funcție de valoarea gândurilor și gesturilor transmise.

Sentimentele tind să cadă pe un plan secund

În domeniul afectiv-sentimental există înclinația de a exagera propriile simțiri, așteptînd ca partenerii și persoanele apropiate să se manifeste asemenea nouă. Trecerea planetei Venus prin zodia Capricorn aduce pragmatism relațiilor interumane și clarificări acolo unde este cazul. Sentimentele tind să fie așezate pe un plan secund din cauza greutăților de ordin material.

Este o perioadă în care alianțele cu scopuri și interese comune se realizează cu multă ușurintă și cu efecte de lungă durată. Persoanele sensibile, timide și interiorizate se pot simți agresate de tumultul de energie exterioară la care trebuie să facă față.

Tendința de a fi în centrul atenției cu orice preț devine costisitoare

Tranzitul planetei Marte prin zodia Scorpion energizează într-o manieră nediferențiată toate dorințele indivizilor. Nevoia de autocontrol și disciplinarea atracțiilor instinctive devine necesitate. Pornirile instinctive sunt teste de maturitate,  iar recomandarea este de a ține la distanță conflictele gratuite. Reacțiile si manifestările emoționale au predispoziția de a fi dirijate pasional cu tendința subconștientă de a face dreptate pe cont propriu. Sunt avantajate persoanele capabile să ignore energia brută și care aleg echilibrul și cumpătarea. Tendința de a fi în centrul atenției cu orice preț devine costisitoare, deci se recomandă modestie și simplitate.

Propria filosofie de viață poate fi îmbunătățită cu eforturi minime

În cele 28 de zile pînă la următoarea fază de Lună Nouă este potrivit să se accentueze cercetarea spirituală dintr-o perspectivă ideologică pentru identificarea unor principii de viață stabile și adaptate la timpul prezent. Propria filosofie de viață poate fi îmbunătățită cu eforturi minime, alegând anturaje cu preocupări spirituale. Călătoriile fizice sau cele imaginare vor avea – în marea lor parte – și o formă de inițiere spirituală. Se recomandă a fi onorate invitațiile sau oportunitățile de a face deplasări la mare distanță de casă și de gândirea comună.

Vasile Colopelnic

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.