Zodiacul este un calendar al evoluției omului cu aplicații în toate domeniile de activitate. În prezent astrologia este intens mediatizată ca formă de divertisment pentru a hrăni ego-ul omului blocat în nevoia de apartenență la ceva interesant și misterios. Aceasta este frumusețea liberului arbitru care ne permite să luăm în derizoriu și aspectele profunde ale existenței.

Karma – gânduri, emoții, fapte, plus… ADN

Este bine de știut că fiecare om conține toate frecvențele zodiacale în propria ființă, evident în proporții și intensități diferite. Treaba astrologului este aceea de a descifra mixajul cosmic existent în corpul energetic al unei ființe, să descopere cauzele încâlcelilor manifestate în lumea materială văzând lumea energiilor astrale.

Karma unui individ este dată de toate gândurile pe care le-a formulat, toate emoțiile pe care le-a trăit, toate vorbele pe care le-a rostit și toate faptele manifestate. În plus, destinul vine și cu moștenirea strămoșilor prin gene și ADN, astfel încât omul contemporan este asemenei unui vârf de săgeată care trage dupa sine întreaga greutate a trecutului…

Apelează la puterea interioară!

Astrologia se bazează pe ciclul naturii: naștere, expasivitate maximă, transformare. Același mecanism se aplică și ființei umane, universul demonstrându-ne că este un ceasornic foarte bine pus la punct: așa că omul înțelept va face tot posibilul să se educe pentru a se alinia ritmurilor cosmice.

Din punct de vedere astrologic, perioada cuprinsă între 22 decembrie și 20 ianuarie este asociată cu zodia Capricorn. Semnificația acestei perioade face referire la introspecție și la un salt concret în lumea interioară. Verbul asociat zodiei Capricorn este ”a folosi”, în sensul de a fi pragmatici și de a nu sta blocați în fața problemelor vieții. Dar de această dată trebuie să facem totul apelând la puterea interioară!

Supraviețuirea ține de propria motivație

Frecvența Capricorn care se manifestă în aceste zile este un nume generic dat acelei părți din noi care adesea este foarte încăpățânată, rigidă chiar uneori. Acea parte care pune preț pe disciplină și responsabilitate, pe asumarea înălțării în cele mai grele condiții. Este vorba despre supraviețuire pornind de la motivația interioară.

Asemenea simbolului din lumea animală – capra de munte care trăiește pe piscuri periculoase, riscându-și viata la fiecare săritură -, frecvența Capricorn ne îndeamnă să acționăm înspre lumea spirituală în mod concret, nu doar în reverie și vorbe. Deloc întâmplător trecerea de la un an la altul este în această zodie, la fel pentru lumea creștină – nașterea lui Cristos, prin excelență un simbol existent în interiorul ființei umane, este acum.

Perseverența există, dar și provocările…

Practica și perseverența sunt mai accesibile acum, însă și provocările de a nu le împlini sunt prezente la tot pasul pentru a exista echilibrul. Astfel, marea agitație pentru a hrăni simțurile și lumea materială este tocmai valul iluziei care, asemenea unui profesor exigent, își face treaba: aceea de a păstra ștacheta ridicată la standarde spirituale! Cu cât vom investi mai mult în lumea exterioară, în imagine și aparență, cu atât ne vom îndepărta de ceea ce cosmosul trăiește în prezent. Capricornul aduce trezirea lumii interioare, iar celelalte frecvențe zodiacale își împlinesc menirea lucrând la unison.

Astrologia nu e hrană pentru ego

În această perioadă zodia Capricorn este gazda mai multor planete aflate în tranzit, aspect care se traduce prin faptul că toate caracteristicile Capricornului sunt amplificate și pot fi exploatate în sens constructiv. Astrologia este un instrument folosit în inițiere, util în depășirea ignoranței și necunoașterii, dar aduce și rătăcire în cazul în care este aplicată ca o anexă a eului flămând de senzații tari!

Vasile Colopelnic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.