Tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o condiție sau poate fi un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu existente, pot obține finanțare pentru acoperirea costurilor școlii de șoferi.

Fundația Pentru Comunitate în colaborare cu MOL România anunţă lansarea ediției a șaptea a programului „Permis pentru viitor”. Este destinat tinerilor din medii defavorizate, cu vârste între 18 și 25 de ani, elevi sau absolvenți de liceu, școli profesionale sau școală generală, care au nevoie de sprijin material pentru acoperirea cheltuielilor necesare obținerii permisului de conducere (școala de șoferi și taxele adiacente).

Un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 3.000 lei. Sunt vizate cheltuieli pentru acoperirea integrală sau parțială a costurilor obținerii permisului de conducere categoria B, C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie, și acoperirea integrală sau parțială a cheltuielilor aferente obținerii certificatului de competență profesională (atestat) pentru categoria C, CE, D sau DE. Solicitările pot fi depuse până în 21 ianuarie.

Dosarele complete vor fi evaluate de specialiști în educație și asistenți sociali. Punctajul se va acorda în funcţie de rezultatele la învățătură, scrisoarea de motivație personală și situația socială. Rezultatele vor fi anunțate până în 28 februarie.

De la începutul acestui program, 116 tineri au finalizat cu succes cursurile.

Programul ”Permis pentru viitor” a fost lansat în 2015. A fost de două ori premiat pe plan național: la Romanian CSR Awards în 2017 și la Gala Societății Civile din 2018.

Toate informațiile necesare sunt disponibile aici.

Sursă informații și foto: Fundația Pentru Comunitate

 

CITEȘTE ȘI:
Liceenii, invitați să creeze un joc sau o lecție interactivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.