Recunoaștem, de vină suntem și noi pentru că am uitat să vă amintim că (și) primăvara e minunată în Grădina Vie de la Bastionul Măcelarilor din Baia Mare. Iar ghioceii, brândușele, irișii de primăvară și viorelele și-au închis deja florile…

Nu-i nimic: nu mai facem aceeași greșeală și vă atragem (respectuos) atenția să includeți cât de curând pe lista destinațiilor Bastionul Măcelarilor. Argumentele vin din partea gazdelor: ”Nu-mă-uita de un albastru delicat, dar și albe ori roz, păpădiile, narcisele de atât de multe feluri, zambilele înmiresmate, stejărelul cu flori gingașe, ceapa ciorii cu ciorchinii ei îndesați, violet-albaștri (pe care îi cercetează toată ziua, în căutare de nectar, albinele solitare), primulele și primele lalele, plămânărica doldora de nectar, micșunelele cu mirosul lor dulce, ce provoacă exclamații de încântare deoarece, se pare, le amintește tuturor de ceva, nelămurit și prețios, din copilărie”.

Grădina Vie este un spațiu urban conceput ca o oază pentru fluturii, albinele, bondarii și multe alte ființe care au, fiecare, rolul lor în țesătura atât de complexă a vieții. Și care, într-un oraș, se confruntă cu multe probleme care le amenință existența. Iar dacă doriți și alte motive să ajungeți cât de curând în această oază, sunteți bineveniți la bastion chiar și mâine. Între 9.30 și 14.00. De data aceasta doar pentru a descoperi iepurașii (și alte simpatice animăluțe) care au poposit în Grădina Vie. ”Foarte îngrijit și fin lucrate, armonioase cromatic, rezistente chiar și la joacă… intensivă, păpușile croșetate manual (…) vă așteaptă la Bastionul Măcelarilor”, menționează sursa citată.

Mai multe detalii, aici.

Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș

CITEȘTE ȘI:
Muzeul de Istorie și Arheologie Maramureș | Ce se sărbătorea cândva cu 15 găleți de vin?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.