Platforma națională de pregătire în situații de urgență “Fii pregătit”, principala sursă de informații despre măsurile de siguranță și reacție în caz de dezastru, a fost updatată pentru a veni în sprijinul cetățenilor români pentru a diminua cât mai mult riscul de îmbolnăvire cu noul Coronavirus.

”În ultimii ani suntem martorii unei intensificări ale situațiilor de urgență de tot felul, atât pe plan internațional, cât și pe plan local. În astfel de situații limită câteva secunde pot schimba totul, iar reacția rapidă și educată a celor afectați este esențială pentru supraviețuire”, se arată pe platforma Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

În contextul actual, pe platforma DSU poți afla ce trebuie făcut în diferite situații pentru a rămâne protejat. Ghiduri despre ce trebuie să faci atunci când mergi la cumpărături, când folosești mijloacele de transport în comun, când primești furnizori la domiciliu, când ești în autoizolare sunt câteva dintre măsurile de protecție care te așteaptă pe platformă sub formă de ghiduri. De asemenea, este disponibilă o secțiune de întrebări și mituri, de recomandări generală și de simptome.

Acest instrument oficial de informare a fost dezvoltat ”pentru a ajuta cetăţenii să înțeleagă mai bine riscurile şi pentru a-i informa asupra măsurilor de prevenire şi comportamentului pe care să-l aibă în diferite situaţii de urgenţă de amploare sau dezastru”, indică aceeași sursă. (G.D.)

Sursă informații: fiipregatit.ro
Sursă foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.