Institutul Cultural Român (ICR) lansează concursul „Eu și România”, dedicat copiilor și tinerilor din comunitățile românești de peste hotare (comunități istorice și țări unde limba română nu este limbă de stat). Este adresat celor cu vârste între 8 și 18 ani. Aceștia sunt invitați să exerseze limba română prin eseuri, povești, compuneri având ca temă relația lor cu România. ”Pot scrie despre România din amintirile bunicilor sau despre România lor, despre România pe care nu au ajuns să o cunoască și o privesc de la distanță sau chiar despre România pe care și-o imaginează peste douăzeci de ani”, se arată pe site-ul ICR.

Participanții trebuie să aibă reședința în străinătate. Textele se trimit prin e-mail, în perioada 20 iunie – 20 iulie, la adresa eusiromania@icr.ro. Alături de documentele solicitate în regulament.

Un juriu compus din scriitori și jurnaliști culturali va decide câștigătorii. ICR va acorda câte trei premii pentru fiecare categorie de vârstă. Trei premii I în valoare de 500 euro fiecare, trei premii II în valoare de 400 euro fiecare și trei premii III în valoare de 300 euro fiecare. Rezultatele vor fi afișate pe site-ul ICR în 21 august.

Concursul „Eu și România” este organizat de Institutul Cultural Român. Prin Compartimentul Comunități Istorice din cadrul Direcției Generale Reprezentanțe în Străinătate și Comunități Istorice.

Mai multe detalii, aici.

Sursă informații și foto: Institutul Cultural Român

CITEȘTE ȘI:
Cu ia la concurs

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.