Yellow Shirts, în parteneriat cu Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», relansează provocarea ”ArtFoto – vânătoarea de peisaje citadine”.

Cu aparatul foto, pe urmele lui Hollósy

”Băimăreni și turiști deopotrivă, luați-vă aparatul foto și porniți luna aceasta pe urmele lui Hollósy și ale studenților săi. Recunoașteți locurile și clădirile care i-au inspirat, fotografiați-le și vom reface împreună poezia urbei! Alăturăm, virtual, perspectiva pictorului consacrat și cea a fotografului contemporan!”, cam așa sună invitația lansată de organizatori.

Pașii de urmat

Aproape 4.000 de artiști din întreaga lume au venit în Baia Mare începând din 1896. Fascinați de frumusețea locurilor, au pictat și au „documentat” orașul. Azi ești tu invitat să alegi din expoziția Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» lucrări care înfățișează diverse ipostaze ale orașului. Iar apoi să cauți echivalentul urban contemporan. Fă o fotografie care surprinde (aproximativ) același “peisaj urban”. Trimite-o prin e-mail muzartbm@yahoo.com. Sau du-o la muzeu (sediul de pe str. 1 Mai nr. 8). Asta până în 28 noiembrie.

Fotografiile și lucrările care le-au inspirat vor fi prezentate într-o expoziție virtuală care va fi lansată pe platforma artsteps.com în luna decembrie.

O provocare a proiectului ”Artă-mă”

Vânătoarea de peisaje urbane face parte din proiectul ”Artă-mă”. Proiect care are ca scop promovarea patrimoniului cultural al Băii Mari din perspectivă artistică, în vederea creșterii nivelului de educație plastică și dezvoltării unui sentiment de patriotism local la nivelul comunității. Pe termen lung, urmărește implicarea mai activă a locuitorilor în viața cetății, educarea și dezvoltarea spiritului civic și cultural.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare». Este finanțat de Fondul pentru un viitor mai bun în comunități Baia Mare (program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România, finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Oradea) și de Municipiul Baia Mare (finanțare nerambursabilă de la bugetul local, în domeniul cultură).

Sursă informații și foto: Yellow Shirts

Mai multe despre Asociația Yellow Shirts, aici.

 

CITEȘTE ȘI:
Yellow Shirts lansează proiectul ”Artă-mă”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.