Olimpiada de Benzi Desenate este un concurs național de promovare a spiritului olimpic și conștientizare a valorilor culturale naționale, europene și internaționale în rândul elevilor din învățământul primar, gimnazial și liceal.

Evenimentul inițiat de Mihai Ionuț Grăjdeanu, autor și profesor de benzi desenate, este organizat sub egida Comitetului Olimpic și Sportiv Român și se bucură de patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

În cadrul ediției 2021, copiii vor trebui să-și folosească imaginația și creativitatea pentru a spune în benzi desenate ”Poveștile campionilor olimpici ai României – Eroii sportului românesc”, aceasta fiind tema din acest an a Olimpiadei.

Micii artiști trebuie să atingă câteva repere esențiale: să spună povestea unuia sau mai multor campioni olimpici ai României și să scoată în evidență atât spiritul olimpic, cât și una dintre valorile olimpismului: excelența, spiritul de echipă, prietenia, fair play-ul, toleranța, respectul, bucuria aflată în efort, echilibrul dintre corp și minte.

Concursul este destinat elevilor din clasele I-XII. Lucrările participanților vor fi trimise online până în 15 iunie. Înscrierea paginilor / planșelor de bandă desenată în concurs se va face DOAR prin intermediul bibliotecilor școlare, județene, orășenești și comunale. Fiecare bibliotecă va trimite o listă cu participanții la concurs, împreună cu planșele scanate DIRECT la adresa olimpiadabd@gmail.com. Toți concurenții vor primi diplome de participare, se vor acorda premii și mențiuni, iar cele mai bune lucrări vor fi expuse în incinta unor muzee și în alte instituții de cultură din țară.

Detaliile sunt disponibile aici.

Sursă informații și foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.