Euro Quiz ajunge în 2022 la a 11-a ediție. O inițiativă a Reprezentanței Comisiei Europene în România, derulată în cadrul „Campaniile Educaționale pe teme legate de U.E.”. Organizată în parteneriat cu Ministerul Educației.

Ce este Euro Quiz?

Un concurs cu întrebări și răspunsuri despre istoria, prezentul și viitorul Uniunii Europene. Are drept scop încurajarea lucrului în echipă, îmbogățirea cunoștințelor despre Europa și Uniunea Europeană și dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor în rândul elevilor din ciclul gimnazial. Precum și cultivarea unei atitudini critice în rândul tinerilor și conștientizarea valorilor cetățeniei active și democratice. Participarea la acest concurs presupune răspunsul rapid și corect la întrebări prestabilite din diverse arii de cultură generală precum istorie, geografie, artă, gastronomie etc., într-un timp limitat.

Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să participi la Euro Quiz?

Să fii elev în ciclul gimnazial (clasele V- VIII) la o școală din România. Să ai repere de cultură generală, să fii atent, spontan și să te adaptezi ușor lucrului în echipă.

Ce trebuie să faci ca să te înscrii la Euro Quiz?

Să găsești alți trei colegi (din aceeași școală, din clasa ta sau din altă clasă) împreună cu care să formezi o echipă. Și un profesor care să vă înscrie în concurs și să vă reprezinte. Să obții și să parcurgi materialele realizate ca bază de pregătire pentru concursul național Euro Quiz. Nu omite că te poți înscrie și la sesiunile de pregătire online, care se vor desfășura în zilele de 11, 12 și 13 aprilie.

Etapa județeană Euro Quiz va avea loc în 9 mai. În 3 iunie este programată etapa națională. Pentru 8 iunie este anunțată ceremonia de decernare a premiilor.

Mai multe detalii, aici.

Sursă informații și foto: Reprezentanța Comisiei Europene în România

CITEȘTE ȘI:
Concursul Național de Oratorie ”Demostene”, etapă locală în Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.