Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare, în parteneriat cu Societatea Geologică a României și Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, lansează ediția a IV-a a concursului de eseuri „Mineralele din viața noastră”. Organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Pământului, care se celebrează în fiecare an pe data de 22 aprilie.

Participanții sunt invitați să realizeze un eseu, în care vor putea fie să descrie un mineral (definire, proprietăți, tipuri de zăcăminte din care provine mineralul, răspândirea acestuia în natură și o prezentare detaliată a principalelor utilizări ale acestuia), fie să descrie materiile prime minerale ce fac parte dintr-un produs sau obiect, pe care îl utilizăm în viața noastră (descrierea mineralelor și evidențierea rolului în funcționarea sau utilizarea produsului/obiectului).

Concursul se adresează elevilor de gimnaziu și liceu. Înscrieri până în 15 martie. Urmând ca eseurile să fie trimise până cel târziu în 15 aprilie. La adresa muzmin@rdsmail.ro, specificându-se la subiect „Pentru concurs Ziua Pământului”.

Vor fi premiate cele mai bune trei lucrări, iar premierea va avea loc în 23 aprilie, la o oră ce va fi comunicată ulterior. Se va desfășura online pe platforma ZOOM. Premiile vor consta în articole destinate drumețiilor montane, casete cu minerale, publicații din sfera științelor naturale și diverse device-uri.

Jurizarea se va face de către specialiști din cadrul Muzeului, ai Societății Geologice și ai Inspectoratului Școlar. Va urmări aspecte ce țin de calitatea și acuratețea informației, de unicitatea și diversitatea ideilor.

Detalii, aici.

Sursă: Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
Noi argumente pentru o vizită la Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza” din Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.