Două coduri galbene emise de Administrația Națională de Meteorologie vizează și județul Maramureș. Unul privind valul de căldură și disconfortul termic ridicat. Al doilea, de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Azi, valul de căldură și caniculă se va extinde în toată țara. În Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Moldovei și pe litoral disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 22 de grade.

De azi, de la ora 17.00, până mâine la 10.00, local în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 55-70 km/h și izolat peste 80 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat peste 30-40 l/mp).

Sursă informații: Administrația Națională de Meteorologie

CITEȘTE ȘI:
Vremea în Maramureș până în 6 august

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.