De azi până în 24 iunie, Administrația Națională de Meteorologie anunță disconfort termic ridicat în întreaga țară. Iar pentru unele zone (inclusiv Maramureș), ziua de azi vine cu instabilitate atmosferică.

Trei zile cu disconfort termic ridicat în întreaga țară anunță Administrația Națională de Meteorologie. Informarea vizează perioada 22-24 iunie. Azi disconfortul termic va fi ridicat în regiunile vestice și sud-vestice, vineri în toate zonele de câmpie și pe arii restrânse în cele deluroase, iar sâmbătă cu precădere în sud și est, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 36 de grade, iar la câmpie va fi caniculă.

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare pentru azi, valabilă până la ora 22.00. Local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în zona de munte. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55-65 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp. Începând de vineri seară instabilitatea atmosferică se va accentua dinspre regiunile vestice și va cuprinde toată țara.

Sursă informații: Administrația Națională de Meteorologie

CITEȘTE ȘI:
Vremea în Maramureș până în 2 iulie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.