Fundația Cărturești, în parteneriat cu Asociația Maria și Pro Patrimonio, lansează un program de burse și rezidențe de creație literară dedicate autorilor români cu vârsta cuprinsă între 30 și 50 de ani la categoriile roman, proză scurtă, poezie și eseu.

”Bursele de creație literară Fundația Cărturești, Asociația Maria & Pro Patrimonio au luat naștere din dorința de a promova și încuraja dezvoltarea literaturii române contemporane, începând cu sprijinul acordat autorilor ei. Într-o piață de carte dominată de traduceri, unde pentru majoritatea autorilor, scrisul este al doilea, dacă nu chiar al treilea job, proiectul acestor burse și rezidențe își propune să redea scriitorilor contextul necesar pentru a se dedica scrisului: timp, <<o cameră doar a lor>> și cât mai puține constrângeri exterioare”, se arată în comunicatul Cărturești.

Proiectul pune la dispoziția autorilor români patru burse în valoare de 1000 de euro fiecare și patru rezidențe de creație timp de o lună (în perioada 15 martie 2021 – 30 aprilie 2021) oferite de Asociația Maria și Fundația Pro Patrimonio în Conacul Petre P. Carp din Țibănești și Vila Golescu din Câmpulung Muscel.

Autorii interesați se pot înscrie în perioada 15 septembrie – 15 octombrie, trimițând la adresa burse@carturesti.net următoarele:
– o scrisoare de intenție care să conțină și o descriere a proiectului pe care îl au în vedere pentru bursa de creație literară (maximum 750 de cuvinte);
– un fragment extras din proiectul cu care se înscriu (5 poeme și maximum 10 pagini pentru proză/eseu), menționând una dintre categoriile: proză scurtă, roman, poezie sau eseu.

Cei patru beneficiari ai burselor, respectiv rezidențelor de creație, vor fi aleși de un board de selecție alcătuit din: Carmen Mușat (critic literar, redactor-șef ”Observator Cultural”), Andra Matzal (editor ”Scena9”), Alina Aviana (redactor, membru în departamentul de comunicare Cărturești), Marius Chivu (scriitor, critic literar, redactor ”Dilema Veche”), Cristian Lupșa (editor ”Decât o Revistă”).

Scriitorii selectați vor fi anunțați în 2 noiembrie.

La baza acordării acestor burse de creație literară se află campania ”Cititori pentru scriitori”, prin care 10% din vânzările cărților autorilor români în perioada 15 iulie – 15 septembrie pe carturesti.ro vor fi direcționate către Fundația Cărturești pentru sprijinirea burselor oferite scriitorilor români.

Mai multe informații puteți descoperi aici.

Sursă informații și foto: Cărturești (Identitatea vizuală a campaniei este semnată de George Roșu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.