În perioada 19 aprilie – 27 mai, actorii Teatrului Nottara vor citi ”Enigma Otiliei” de George Călinescu. 20 de capitole, în lectura a 20 dintre actorii teatrului.

Pe pagina de Facebook a teatrului, înregistrările audio vor fi postate din două în două zile. Veți putea descoperi astfel ”Enigma Otiliei” în lectura actorilor Alexandru Repan, Victoria Cocias, Alexandra Murăruș, Crenguta Hariton, Dan Bordeianu, Daniela Minoiu, Claudiu Romila, Isabela Neamtu, Sorin Cociș, Luminita Erga , Alexandru Mike Gheorghiu, Ioana Calota-Philippide, Razvan Banica, Ada Navrot, Ion Grosu, Sorina Ștefănescu, Gabriel Răuță, Raluca Juganaru, Cerasela Iosifescu și Andreea Măcelaru Șofron.

Lectura romanului ”Enigma Otiliei” de George Călinescu este parte din proiectul ”Nottara citește cu tine!”, dedicat adolescenților, în special celor care se pregătesc să susțină examenul de bacalaureat.

Propunerea lansată de Teatrul Nottara la finele lunii februarie a fost ca elevii să aleagă opera literară cu autor clasic pe care o doresc transformată în audiobook prin lectura actorilor Teatrului Nottara. A fost de ales dintre ”Moara cu noroc” de Ioan Slavici, ”Alexandru Lăpușneanu” de Costache Negruzzi, ”Ion” de Liviu Rebreanu (selecție) și ”Enigma Otiliei” de George Călinescu (selecție), cea din urmă primind cele mai multe voturi.

”Ne dorim să îi ajutăm pe adolescenți să descopere lumile fascinante create de marii noștri autori. Cel mai simplu mod, ne-am gândit noi, este să venim în întâmpinarea lor cu ce îi interesează în mod direct și așa ne-am oprit la programa de bac. Poate că ne lipsește gura sobei, dar povestitori avem, de nuanțe și intonații nici că ne plângem, deci ce-ar fi ca actorii Teatrului Nottara să ia cuvântul și să recite din operele literare care au schimbat de-a lungul anilor traseul literaturii române?”, delcara la momentul lansării proiectului Marinela Țepuș, manager al instituției.

Sursă informații și foto: Teatrul Nottara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.