Începând din 2011, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență s-a raliat iniţiativei desfășurate la nivel european și marchează în fiecare zi de marţi – 13 Ziua Informării Preventive.

Pornind de la premisa că unii cred că ziua de marți, numărul 13 și pisica neagră aduc ghinion, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) admit că și ei cred în ceva, și anume ei cred că ”ghinionul” poate fi prevenit!

”Multe dintre efectele unor situații de urgență pot fi limitate sau chiar eliminate dacă vă informați la timp și știți cum să acționați corect! Este pentru binele dumneavoastră și al familiei dacă identificați potențialele pericole, vă însușiți și aplicați măsurile și regulile de prevenire a eventualelor situații de urgență”, se arată în comunicatul IGSU.

Începând cu anul 2011, IGSU s-a raliat iniţiativei desfășurată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marţi – 13, este marcată Ziua informării Preventive. Derulată sub sloganul ”Acasă în siguranță”, activitatea urmărește conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor privind apărarea împotriva incendiilor în locuința proprie, cât și informarea cu privire la soluții salvatoare (dotarea locuințelor cu detectoare de fum autonome și stingătoare de incendiu). Campania este orientată spre dezvoltarea comportamentului preventiv şi a atitudinii proactive în rândul comunităţii.

Pentru mai multe informații utile despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență accesați portalul fiipregatit.ro sau descărcați aplicația DSU din Google Play Store și AppStore.

Sursă informații și foto: Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (credit foto: ISU Brașov)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.