”Neuroștiința la clasă” este un proiect educațional care își propune să aducă neuroștiința și psihologia aplicate în fiecare sală de clasă din România. Și, de asemenea, să facă din cunoașterea de sine o practică uzuală în viața de zi cu zi a elevilor.

”Misiunea Neurostiintalaclasa.ro e să scoată din sertar cunoașterea de sine și să o pună alături de caiet și stilou pe banca fiecărui elev și student din România. Totodată, vrem să le dăm elevilor ocazia ca, de la vârste cât mai mici, să aibă contact cu acest univers și să înceapă să trăiască vieți mai conștiente și mai aliniate cu ei înșiși”, se arată pe site-ul oficial.

Profesorii își pot crea cont pe platformă și pot accesa toate materialele pregătite. Pentru a aduce neuroștiința și psihologia aplicate în viața de zi cu zi, a fost creat ”Ghidul Profesorului”. Un material suport construit pe baza episoadelor de podcast ”Mind Architect”. Scopul este să ajute profesorii care predau de la clasa a 3-a și până la mediul universitar să faciliteze discuții despre cunoaștere de sine.

”După ce ai explorat platforma și după ce lucrezi din materiale la clasă, te invităm să ne lași feedback-ul tău pe baza acestora – este important pentru noi să înțelegem mai bine experiența reală pe care o ai cu elevii tăi”, menționează echipa Neurostiintalaclasa.ro.

Părinții care își doresc pentru copilul lor acces la astfel de resurse în cadrul programului școlar pot completa aici formularul. ”Pe mail vei primi o invitație pe care te încurajăm să o transmiți unuia sau mai multor profesori pentru a se alătura proiectului”, indică sursa citată.

Acest proiect este o inițiativă a podcastului despre neuroștiință MindArchitect.ro. La îndemnul comunității și cu susținerea partenerilor – Ministerul Educației și Fundația OTP Bank.

Mai multe informații găsiți aici.

Sursă informații și foto: Neurostiintalaclasa.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.