Circulația rutieră pe drumurile publice din județ se desfășoară în condiții de iarnă. Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale este curat și uscat. Sunt tronsoane de drumuri care au partea carosabilă curată și parțial umedă.
Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu trei utilaje și au împrăștiat 19 tone de material antiderapant pe DN 18  și DN 17C.

Carosabilul sectoarelor de drumuri județene este curat și uscat. Sunt sectoare de drumuri în zona de munte unde carosabilul este curat și parțial umed. Angajații SC Drumuri și Poduri SA au acționat cu patru utilaje și au răspândit 27 de tone de material antiderapant pentru prevenirea și combaterea poleiului.

Stratul de zăpadă măsura 46 cm la stația meteo Iezer, 25 cm la Cavnic, 23 cm în Pasul Gutâi, 17 cm la Băiuț, 14 cm la Firiza, 13 cm pe Valea Vaserului, 12 în Baia Borșa, 11 cm în Poiana Borșa, 10 cm la Groșii Tibleșului, 6 cm la Moisei și la Târgu Lăpuș 2 cm la Ocna Șugatag. Debitele si nivelurile cursurilor de apădin județ au fost variabile, influențate de fenomenele de iarnă. Se menține gheața formată la malurile râurilor Tisa, Vișeu, Vaser, Ruscova, Iza, Cisla, Mara, Cosău, Suciu, Cavnic și Firiza. Curg sloiuri de gheață pe râurile Suciu și Lăpuș. Sunt poduri de gheață pe râurile Sălaj și Bârsău, apa curge pe sub podul de gheață.

Vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, temporar noros seara și noaptea când pe arii restrânse, îndeosebi la munte, va ninge slab. Vântul va sufla slab la moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 4 grade, iar cele minime între -4 și -1 grad. Izolat, în zonele joase, vor fi condiții de ceață.

Sursă informații: Prefectura Maramureș. Foto: eZiarultău

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.