Sectoarele de drumuri naționale au partea carosabilă curată și umedă în zonele de deal și de munte, respectiv curată și parțial umedă la șes. Angajații secției de drumuri naționale au acționat cu doua utilaje și au împrăștiat șapte tone de material antiderapant pe DN 18, în Pasul Gutâi, și pe Dealul Hera.

Cerul este noros și plouă slab pe mai multe sectoare de drumuri din zonele de deal și de munte. Ceața este prezentă pe DN 18, în Pasul Prislop, între km 163 și km 176, unde vizibilitatea în trafic este redusă sub 150 de metri. Vântul prezintă intensificări cu viteze de până la 30 km/h în Pasul Prislop.

Angajații SC Drumuri și Poduri Maramureș au acționat pentru prevenirea și combaterea poleiului cu patru utilaje și au răspândit 10 tone de material antiderapant. Carosabilul sectoarelor de drumuri județene este curat și umed. CJSU recomanda conducătorilor auto sa circule preventiv, să își adapteze viteza condițiilor de drum și celor meteorologice, să păstreze o distanță de siguranță între autovehicule pentru a opri în condiții de siguranță, să folosească sistemele de iluminare și semnalizare, să se asigure la schimbarea direcției de mers și să evite efectuarea depășirilor în zone cu ceață.

Vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Izolat în cursul zilei se vor semnala precipitații slabe predominant sub formă de ploaie, iar la munte vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 6 grade, iar cele minime între -2 și 1 grad. Noaptea și dimineața izolat, în zonele joase, se va semnala ceață.

Sursă informații: Prefectura Maramureș. Foto: eZiarultău

CITEȘTE ȘI: Vremea în Maramureș până în 11 decembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.