Trafic rutier în condiții de iarnă avem azi în Maramureș. Sectoarele de drumuri naționale au carosabilul curat și umed, cu excepția DN 18, în Pasul Prislop, unde între km 156 și km 181 e strat de zăpadă frămăntata de până la 1 cm. S-a intervenit pe sectoarele de drumuri naționale cu 16 utilaje și s-au împrăștiat 126 de tone de material antiderapant și 400 de  litri de clorură de calciu. În zonele de munte s-a lucrat la lărgirea părții carosabile. Sectoarele de drumuri județene au carosabilul curat și umed. Sunt tronsoane de drum pe care izolat sunt depuneri de polei. Pe sectoarele de drumuri județene s-a intervenit cu 40 de utilaje și s-au rșspândit 620 de tone de material antiderapant.

Cerul este acoperit. Fulguiește în zona înaltă de munte, cade burniță în zonele joase din județ. Vizibilitatea în trafic este redusă de ceață, sub 150 de metri, pe DN 18 în Pasul Prislop, între km 162 și km 173. Vântul prezintă intensificări temporare de până la 20 km/h în zona montană inaltă. Stratul de zăpadă măsura până la 50 cm la stația meteo Iezer, 45 cm la Firiza, 39 cm în Pasul Gutâi, 36 cm la Băiuț și Cavnic, 28 cm la Baia Borșa, 26 cm în Poiana Borșa, 23 cm la Târgu Lăpuș, 16 cm în Baia Mare, Sighetu Marmației și Ocna Șugatag. Debitele și nivelurile cursurilor de apă au fost variabile. Gheața este prezentă la malurile râurilor Tisa, Vișeu, Vaser, Cisla, Ruscova, Iza, Mara, Cosău, Cavnic, Lăpuș și Firiza. Sunt poduri de gheață pe cursul râului Lăpuș (apa curge pe sub podul de gheață), respectiv poduri de gheață cu ochiuri pe râul Nistru. Curg sloiuri de gheață pe râurile Iza, Suciu și Someș.

Vremea se va încălzi astăzi față de zilele precedente. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ninge slab. Vântul va sufla slab la moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă viscolind trecător ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 și -1 grad, iar cele minime între -5 și -2 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

Sursa informațiilor: Prefectura maramureș. Foto: (c) eZiarultău

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.