O vreme ușor mai rece decât normalul acestei perioade ni se arată astăzi în Maramureș. În ceea ce privește traficul rutier, sectoarele de drumuri naționale au carosabilul curat și parțial umed, cu excepția DN 18, în Pasul Prislop, unde stratul de zăpadă frămăntată e cam de un centimetru. S-a acționat pe sectoarele de drumuri naționale cu 16 utilaje și s-au împrăștiat 86 de tone de material antiderapant, precum și 200 de litri de clorură de calciu. Drumurile județene au carosabilul curat și umed. Pe acestea s-a intervenit cu 32 de utilaje și s-au răspândit 336 de tone de material antiderapant. Sunt tronsoane de drum în zona de munte pe care se semnalează, izolat, depuneri de polei.

Cerul este parțial senin, iar vizibilitatea în trafic este bună. Vântul prezintă intensificări temporare pe creste. Stratul de zăpadă măsoară până la 54 cm la stația meteo Iezer, 26 cm în Baia Borșa, 25 cm la Băiuț, 24 cm în Poiana Borșa, 21 cm la Cavnic, 18 cm în Pasul Gutâi, 15 cm la Târgu Lăpuș, 14 cm la Sighetu Marmației, 10 cm la Ocna Șugatag, 8 cm în Baia Mare.

Cât despre debitele si nivelurile cursurilor de apă, acestea au fost ușor variabile. Gheața este prezentă la malurile râurilor Tisa, Vișeu, Cisla, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Cosău și Cavnic. Curg sloiuri de gheață pe râurile Suciu și Lăpuș.

Astăzi, izolat, la munte, sunt posibile ninsori slabe. Vântul va sufla slab la moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, spulberând zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 și 0 grade, iar cele minime între -11 și -8 grade. Pe arii restrânse, în zonele joase, se va semnala ceață, asociată cu depunere de chiciură.

Sursă informații: Prefectura Maramureș. Foto: (c) eZiarultău

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.