Trafic rutier în condiții de iarnă avem azi în Maramureș. Zăpadă frământată cu grosime de până la un centimetru e depusă pe sectoarele de drumuri naționale și județene. Angajații secției de drumuri naționale au acționat cu 40 de utilaje și au împrăștiat 485 de tone de material antiderapant. Pe sectoarele de drumuri județene s-a intervenit cu 38 de utilaje și s-au răspândit 668 de tone de material antiderapant.

Cerul este acoperit. Nu au fost semnalate probleme în trafic Ninge în zona înaltă de munte, fulguiește în zonele de deal. Vizibilitatea în trafic este bună. Vântul prezintă intensificări temporare în zona înaltă de munte. Utilaje de deszăpezire sunt în trafic și acționează cu material antiderapant pe sectoarele de drumuri naționale și județene. Stratul de zăpadă măsura până la 39 cm la stația meteo Iezer, 15 cm la Cavnic și în Pasul Gutâi, 13 cm la Firiza, 9 cm la Târgu Lăpuș, 8 cm în Baia Mare și la Ocna Șugatag.

Vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros, variabil în a doua parte a zilei. În prima parte a zilei pe arii restranse la munte vor mai cădea ninsori slabe, iar spre sfărșitul intervalului, izolat vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 grad și 2 grade, iar cele minime între -4 și 0 grade. Izolat, în zonele joase noaptea și dimineața se va semnala ceață.

Sursă informații: Prefectura Maramureș. Foto: (c) eZiarultău

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.