”Vom face un film de animaţie cu participarea şi implicarea directă a publicului, realizând totul împreună cu voi, de la personaje şi muzică până la scenariu”, spun cei de la Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Bucureşti – ABIFF.

Detaliile sună așa: ”Va fi un scurt metraj cu 4 personaje principale: o fată, un băiat, un câine şi un alt animal de companie despre care nu avem niciun indiciu iniţial cu excepţia faptului că nu va fi tot un câine, iar subiectul va reflecta tematica festivalului, şi anume relaţia majoritate – minorităţi etnice”.

Pentru realizarea filmului vor fi organizate șase concursuri: patru de desen (câte unul pentru fiecare personaj în parte), două concursuri de muzică și plus un joc online (ce va finaliza scenariul). Filmul astfel creat, inedit ca realizare, va fi prezentat în premieră la Festivalul ABIFF, dar va participa şi la alte festivaluri.

Primul concurs este cel care vă invită să desenați o fată, copil cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani. Lucrările pot fi trimise până în 31 octombrie, anunțarea câștigătorului se va face în 1 decembrie și va fi ales prin votul publicului. Desenul astfel selectat va sta la baza unui personaj animat, ce va fi unul dintre cei 4 eroi ai scurt metrajului. Premiu: 1.000 de Euro. Detaliile sunt disponibile aici.

Pentru al doilea concurs de desen organizat subiectul este un băiat, copil cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani. Împreună cu personajul rezultat în urma primului concurs de desen, vor reprezenta cei doi eroi antropomorfi ai filmului. Lucrările pot fi trimise până în 14 noiembrie, câștigătorul desemnat de această dată de un juriu urmând a fi anunțat în 1 decembrie. Premiu: 1.000 de Euro. Detaliile sunt disponibile aici.

Este greu de imaginat filmul de animație fără animale, așa că al treilea concurs de desen se referă la un animal de companie, ce va deveni, la rându-i, unul dintre cei 4 eroi ai scurt-metrajului. Se poate desena orice animal de companie cu excepţia câinelui. Desenul declarat câştigător de către juriu va sta la baza creării unuia dintre cele 2 personaje zoomorfe ce va fi folosit în realizarea scurt metraj-ului nostru. Lucrările pot fi trimise din 15 noiembrie până în 14 decembrie, câștigătorul urmând a fi anunțat în 15 ianuarie. Premiu: 1.000 de Euro. Detaliile sunt disponibile aici.

Cel de-al patrulea și ultimul concurs de desen în cadrul proiectului ABIFF este tot pentru un personaj zoomorf, ultimul, dar nu cel de pe urmă, dintre eroii scurt-metrajului. Personajul este un câine. Acesta poate fi de orice rasă, inclusiv metis, şi de orice vârstă. Lucrările pot fi înscrise din 1 în 31 decembrie, votul va fi al publicului, iar câștigătorul se va afla în 15 ianuarie. Premiu: 1.000 de Euro. Detaliile sunt disponibile aici.

”Sunt profesioniști în domeniul cinematografiei care consideră componenta sunet ca reprezentând minim jumătate din valoarea unui film, ca emoție și mesaj transmise. Oricum am socoti, este de netăgăduit faptul că o parte consistentă a sunetului într-un film este muzica, așa că, iată-ne ajunși la primul concurs pe această temă, mai exact muzica de scoring pentru filmul nostru de animație”, spun cei de la ABIFF. Primul concurs de muzică este unul de interpretare a unei melodii tradiționale pentru copii, ce poate fi aleasă din folclorul oricărei naţiuni. Melodia declarată câştigătoare va sta la baza creării coloanei sonore ce va fi folosită în realizarea filmului de animaţie. Va vota publicul. Pe tot parcursul lunii noiembrie pot fi trimise propunerile, câștigătorul se va afla în 31 decembrie. Premiu: 1.000 de Euro. Detaliile sunt disponibile aici.

Al doilea concurs de muzică vine să solicite tocmai melodia ce va fi la baza piesei principale a filmului. Invitația este să compuneți și să interpretați o melodie pentru copii, urmând să vă supuneți analizei unui juriu de specialitate. Propunerile pot fi trimise din 15 decembrie până în 14 ianuarie, câștigătorul urmând a fi anunțat în 31 ianuarie. Premiu: 1.000 de Euro. Detaliile sunt disponibile aici.

Proiectul cultural ABIFF este complex, îmbinând pe parcursul a 12 luni mai multe activităţi care se împletesc în cununa proiectului – Festivalul Internaţional de Film de Animaţie.
”Festivalul se va desfăşura în Bucureşti şi va fi multiplicat în reşedinţele de judeţ din România. Astfel, pentru prima ediţie, pe durata a trei zile, festivalul doreşte să capteze atenţia publicului prin difuzarea a 400 de scurtmetraje de animaţie, majoritar europene”, spun cei de la ABIFF.

Toate informațiile se găsesc aici.

Sursă informații și foto: ABIFF

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.