Un concurs național de dramaturgie organizează filiala București – Dramaturgie a Uniunii Scriitorilor din România și Muzeul Național al Literaturii Române. Concurs care are ca scop identificarea și promovarea pieselor românești de valoare și scurtarea drumului acestora către scenele teatrelor.

Concursul este deschis tuturor dramaturgilor din România, autori cu experiență sau debutanți, membri sau nu ai Uniunii Scriitorilor, inclusiv autorilor aparținând minorităților naționale, precum și autorilor din străinătate care scriu în limba română. Nu se acceptă dramatizări ale unor opere literare, nici rescrieri ale unor piese cunoscute.

Piesele înscrise în concurs vor fi evaluate de un juriu format din dramaturgi, critici și alți reprezentanți de prestigiu ai teatrului românesc.

Data limită de trimitere a pieselor este 15 septembrie 2023, iar ceremonia de premiere va avea loc în jurul datei de 13 noiembrie – Ziua Dramaturgiei Românești. Vor fi acordate trei premii și, dacă este cazul, trei mențiuni. Piesele premiate vor fi publicate într-un volum. Organizatorii vor face diligențe pentru ca piesa plasată pe primul loc să fie montată pe scena unui teatru.

Detalii, aici.

Sursă informații și foto: Muzeul Național al Literaturii Române

CITEȘTE ȘI:
De azi, înscrieri la concursul de debut literar ”Primul roman”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.