Muzeul Naţional Cotroceni lansează concursul de scurte povestiri intitulat ”Obiecte de poveste”.

Scopul concursului este acela de a contribui ”la dobândirea în rândul elevilor aflați în ciclul gimnazial a unor noțiuni culturale și istorice de bază, o cale de acces a tinerei generații către cultură, patrimoniu, tradiții, precum și dezvoltarea creativității”.

Povestirile înscrise în concurs trebuie să aibă ca principală sursă de inspirație opt clipuri audio-video ce vor transmite elevilor – într-o manieră inedită și prietenoasă – informații despre locuri, personalități, obiecte, momente istorice ce s-au intersectat în timp cu istoria Palatului Cotroceni.

”Participanții sunt invitați să continue, în scris, povestirile noastre, imaginându-și fiecare o narațiune personală în care să se regăsească împreună cu prietenii, familia, printre aceste obiecte, locuri, personaje descoperite în clipurile noastre”, explică reprezentanții Muzeului Național Cotroceni.

Clipurile audio-video sunt disponibile aici.

Înscrierile se fac prin trimiterea povestirii în format Word și a informațiilor necesare (numele elevului, clasa, școala; alături de numele unuia dintre părinți/tutorelui) la adresa pce@muzeulcotroceni.ro nu mai târziu de 15 decembrie.

Juriul va acorda șase premii, iar followerii canalelor de social media ale Muzeului Național Cotroceni vor acorda, suplimentar, un premiu de popularitate. ”Premiile sunt compuse din cărți în valoare totală de 900 lei și vizite gratuite la Muzeul Național Cotroceni”, precizează sursa citată.

Concursul de povestiri ”Obiecte de poveste” se va desfășura exclusiv în mediul on-line.

Regulamentul concursului poate fi studiat aici.

Sursă informații și foto: Muzeul Naţional Cotroceni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.