Ambasada Franței și Institutul Francez din România lansează un concurs de proiecte dedicat organizațiilor societății civile din România pentru a promova Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite și strategia climatică a Uniunii Europene.

”Scoţând la iveală vulnerabilitatea orașelor, actuala pandemie ne reamintește că este imperios necesar să luăm măsuri de atenuare și de adaptare la schimbările climatice, în special în orașe”, se arată în comunicatul Ambasadei Franței.

Scopul concursului este valorizarea inițiativelor concrete pe teme precum schimbările climatice și reziliența orașelor, în special în vreme de pandemie, prin susținerea ONG-urilor care desfășoară activități pentru conștientizarea consecințelor schimbărilor climatice și pentru reziliența orașelor și adaptarea lor la schimbările climatice.

Proiectele propuse trebuie să descrie inițiative concrete și acțiuni colective care facilitează schimbarea mentalităților și încurajează conștientizarea – de către cetățeni și autorități deopotrivă – a unor teme precum transportul urban, urbanismul, organizarea serviciilor publice, gestionarea deșeurilor, valorizarea patrimoniului, agricultura urbană etc.

Proiectul selecționat va primi o finanțare din partea Ambasadei Franței și a Institutului Francez din România în valoare de maximum 5 000 euro. Subvenția alocată va fi virată la semnarea convenției. Proiectul trebuie să înceapă înainte de 31 decembrie 2020 și să se încheie înainte de 31 decembrie 2021.

Dosarele trebuie trimise în format electronic până în 16 octombrie la adresa cooperation.roumanie@gmail.com.

Regulamentul de concurs, formularul de candidatură și modelul de buget sunt disponibile aici.

Sursă informații și foto: Ambasada Franței

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.