Până în 21 iunie, în mediul online, are loc prima ediție a concursului de pictură, desen și colaj ”ARTARul Copiilor 2020”, dedicat Zilei Internaționale a iei. El se adresează atât părinților ai căror copii sunt pasionați de artă, cât și profesorilor de desen, școlilor și liceelor de artă, cluburilor sau cercurilor de pictură.

“ARTARul copiilor 2020” este organizat de Asociația Culturală ARTAR cu sprijinul SC AnticExLibris SRL. ”Prin acest concurs dorim să încurajăm și să promovăm creativitatea copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 și 18 ani, iar tema aleasă pentru această ediție credem că este una foarte generoasă. Astfel, lucrările de pictură, desen sau colaj care vor fi înscrise trebuie să fie originale și să aibă ca motiv de inspirație elemente caracteristice iei tradiționale românești, din diferite zone ale țării, modele decorative pe care le întâlnim însă și pe obiecte ceramice, covoare sau alte obiecte textile, icoane, dar chiar și pe bijuterii”, menționează organizatorii.

Pentru a avea și un scop educațional, în grupul destinat acestui concurs sunt postate, pe toată durata desfășurării lui, exemple de lucrări ale artiștilor din diverse perioade și curente, compoziții ce au avut ca subiect central motivele populare sau interpretări ale acestora. ”Nu ne dorim ca participanții să copieze aceste lucrări, ci să-și îmbogățească cunoștințele despre artă”, avertizează cei de la “ARTARul copiilor 2020”.

Sunt puse în joc 12 premii, care constau în cărți de artă în limba engleză, oferite de grupul de librării AnticExLibris – Discount Books, unul dintre susținătorii promovării educației prin artă.

Termenul de înscriere este 21 iunie, ora 23.59. Sunt disponibile două secțiuni: una pentru copiii cu vârste între 8 și 13 ani, alta pentru cei cu vârste între 14 și 18 ani. Perioada de jurizare este 22-23 iunie. Anunțarea câștigătorilor se va face în 24 iunie.

Regulamentul complet și detaliile sunt disponibile aici.

Sursă informații și foto: Asociația Culturală ARTAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.