”Istoria drepturilor omului este povestea omenirii” este un concurs de proiecte privind identitate vizuală pe tema drepturilor omului lansat de Ministerul Afacerilor Externe.

Se adresează studenților români, din țară și din străinătate, având ca domenii de studiu artele plastice, arhitectura, comunicarea, relațiile publice și publicitatea, dreptul, științele politice, relațiile internaționale, indiferent de ciclul de studii. Aceștia sunt invitați să propună Ministerului Afacerilor Externe un proiect de logo și de identitate vizuală dezvoltată care să prezinte un limbaj comun, expresiv și concludent, pentru tematica drepturilor omului, cu accent pe următorul set de priorități: democrație, drepturile omului și statul de drept; libertatea de exprimare; drepturile femeilor, egalitatea de șanse și lupta împotriva violenței domestice; lupta împotriva discriminării, inclusiv lupta împotriva xenofobiei și a rasismului.

Proiectul declarat câștigător va fi folosit de Ministerul Afacerilor Externe ca identitate vizuală a campaniei de comunicare asociată candidaturii României pentru un nou mandat de membru în Consiliul Drepturilor Omului, pentru perioada 2023-2025. De asemenea, primele zece cele mai bune lucrări vor fi incluse într-o expoziție care va fi prezentată la unele dintre misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României, Ministerul Afacerilor Externe urmând să susțină deplasarea câștigătorului la vernisajul organizat la sediul ONU din Geneva (sub rezerva condițiilor de călătorie de la momentul respectiv, în contextul evoluției pandemiei).

Termenul limită pentru transmiterea online a proiectelor este 31 martie, urmând ca în 5 mai să fie anunțat proiectul câștigător.

Detaliile sunt disponibile aici.

Sursă informații: Ministerul Afacerilor de Externe. Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.