Institutul Francez din România și violonistul francez Nicolas Dautricourt lansează un concurs de compoziție, un omagiu adus operei lui George Enescu la 140 de ani de la nașterea sa.

Concursul este destinat compozitorilor de naționalitate română, cu vârsta până în 35 de ani, care au reședința în România.

Opera va trebui să dureze între 6 și 8 minute, să fie într-o singură bucată și să fie compusă pentru un octet de coarde (4 viori, 2 viole, 2 violoncele). Autorul are libertatea de a alege titlul compoziției, dar trebuie să poarte mențiunea ”omagiu lui George Enescu” în subtitlu.

”La alegerea compozitorului, opera va trebui să includă fie elemente caracteristice limbajului muzical al lui George Enescu, fie mai precis al octetului său Op.7, în așa fel încât omagiul care i-a fost adus prin opera compusă să apară în mod clar și indiscutabil”, menționează organizatorii.

Comitetul de selecție va fi prezidat de compozitorul și profesorul Dan Dediu.

Lucrarea selectată de către juriu va fi interpretată în 25 septembrie la București, în cadrul concertului intitulat ”Proiectul Enescu” susținut de Nicolas Dautricourt în cadrul Festivalului Internațional George Enescu.

Mai multe detalii și regulamentul de concurs sunt disponibile aici.

Sursă informații și foto: Institutul Francez din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.