Ambasada Regatului Ţărilor de Jos în România a lansat competiţia de afişe Water-Energy-Food, dedicată studenţilor. Cei mai inspiraţi studenţi pot câştiga premii de 1500 de euro. Termen limită pentru participare: 9 noiembrie.

Acest concurs se adresează studenţilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 26 de ani care studiază la universităţi din România şi Olanda. Studenţii trebuie să reprezinte conceptul WEF Nexus prin intermediul unor afişe creative.

Water-Energy-Food Nexus reprezintă relaţia interconectată dintre resursele de apă, energie şi hrană. Este un concept care evidenţiază interdependenţele critice dintre aceste sectoare şi provocările existente în îndeplinirea obiectivelor de durabilitate şi securitate.

Principalele obiective ale acestui concurs sunt de a populariza conceptul WEF Nexus şi importanţa sa în dezvoltarea durabilă, de a face soluţiile WEF Nexus mai accesibile pentru publicul larg şi de a contribui la dezvoltarea unor politici coerente în sectorul apei, energiei şi hranei, în conformitate cu politicile Uniunii Europene.

Studenţii sunt încurajaţi să creeze un afiş bazat pe unul dintre cele cinci aspecte relevante identificate de WEF Nexus şi selectate pentru această provocare. Posterul trebuie să comunice eficient aspectul ales. Provocarea nu constă doar în creşterea conştientizării, ci şi în capacitatea de a inspira acţiuni şi posibile aplicaţii în context românesc.

Aplicanţii trebuie să se înregistreze şi să trimită posterele completând  un formular (îl găsiți aici)  până la data de 9 noiembrie 2023. Perioada de evaluare are loc între 9 şi 14 noiembrie. Sunt acceptate atât aplicaţii individuale, cât şi în echipă. Limba folosită în afişe trebuie să fie engleza.

Două premii a câte 1.500 de euro fiecare vor fi acordate celor mai bune postere realizate de studenţi. Afişele câştigătoare vor fi expuse şi premiate în cadrul unei ceremonii oficiale organizate de Ambasada Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti.

Sursa: Ambasada Regatului Ţărilor de Jos

CITEȘTE ȘI: Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.