Un adevărat cocktail de toamnă se anunță azi și mâine. Administrația Națională de Meteorologie a emis trei avertizări: de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi abundente și de intensificări ale vântului. Maramureșul nu e ocolit.

Un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată intră în vigoare azi la ora 14.00 și rămâne valabil până mâine la ora 21.00. În vestul, centrul și nord-vestul țării, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40 l/mp. Perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică și ploi abundente vor fi în zilele următoare în cea mai mare parte a țării. Dar cu precădere în regiunile intracarpatice.

Tot de azi, de la 17.00, și până mâine la 12.00, Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de ploi abundente. Local în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și nordul Carpaților Orientali vor fi perioade cu averse torențiale, vijelii puternice, frecvente descărcări electrice și pe arii restrânse grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 40-60 l/mp și izolat 70 l/mp.

Un cod galben de intensificări ale vântului este activ de azi de la 10.00 până diseară la 22.00. Vântul va avea intensificări susținute la munte, îndeosebi pe creste. Unde rafalele vor depăși 80-100 km/h. Și temporar în sudul și estul Transilvaniei, cu viteze în general de 55-65 km/h.

Sursă informații și foto hartă: Administrația Națională de Meteorologie. Foto (c) eZiarultău.

CITEȘTE ȘI:
Vremea în Maramureș până în 25 septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.