Pentru ziua de mâine, 19 iunie, Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat valabil și pentru Maramureș. În nordul Crișanei, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, Moldova, jumătatea estică a Munteniei și Dobrogea continentală, temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând și depășind ușor pragul critic de 80 de unități. Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Valul de căldură se va intensifica în Banat, Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, precum și în sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, unde se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade. Pentru aceste zone din țară mâine va fi valabil un cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat.

În zilele viitoare valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic se va menține accentuat.

Sursă informații și foto hartă: Administrația Națională de Meteorologie

CITEȘTE ȘI:
Măsuri pe care trebuie să le respecte deținătorii de animale în perioadele caniculare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.